ŽPCG tražili kredit

Bez autora
Feb 07 2011

Željeznički prevoz Crne Gore zatražio je od Evropske banke za obnovu i razvoj kredit u visini od 298 hiljada EUR kojim bi se hitno finansirala rekonstrukcija elektromotornog sistema. Projekat podrške putničkom prevozu je uvod u institucionalni program jačanja kompanije, koji uključuje i državni ugovor o obavezama javnih službi i petogodišnji biznis plan. ŽPCG-u je u realizaciji projekta potreban konsultant koji bi pomogao u reviziji petogodišnje operativne strategije kojom će unaprijediti komercijalni nastup i omogućiti postizanje finansijskih i operativnih ciljeva. Konsultant mora biti iz Njemačke, a podršku mogu pružiti i EBRD-ovi konsultanti zaposleni u zemljama u kojima banka djeluje. Ukupan iznos budžeta predviđen za finansiranje konsultanata ne smije biti veći od 20 odsto ukupnog budžeta predviđenog za projekat.

ŽPCG tražili kreditŽeljeznički prevoz Crne Gore zatražio je od Evropske banke za obnovu i razvoj kredit u visini od 298 hiljada EUR kojim bi se hitno finansirala rekonstrukcija elektromotornog sistema.

Projekat podrške putničkom prevozu je uvod u institucionalni program jačanja kompanije, koji uključuje i državni ugovor o obavezama javnih službi i petogodišnji biznis plan.

ŽPCG-u je, kako navodi EBRD, u realizaciji projekta potreban konsultant koji bi pomogao u reviziji petogodišnje operativne strategije kojom će unaprijediti komercijalni nastup i omogućiti postizanje finansijskih i operativnih ciljeva.

Konsultant mora biti iz Njemačke, a podršku mogu pružiti i EBRD-ovi konsultanti zaposleni u zemljama u kojima banka djeluje. Ukupan iznos budžeta predviđen za finansiranje konsultanata ne smije biti veći od 20 odsto ukupnog budžeta predviđenog za projekat.

Predviđeni budžet za projekat obezbijediće Njemački fond za tehničku saradnju.

Zainteresovani konsultanti ponude mogu dostaviti do 23. februara.

Ponude moraju sadržati podatke o profilu zainteresovane kompanije, kao i dokaz o prethodnom radu na sličnim programima željezničkog prevoza i na izradi biznis planova u istočnoj Evropi.

Konsultant treba i da dostavi podatke o raspoloživom osoblju koje bi bilo uključeno u rad na projektu.

Rad na projektu, koji će početi u drugom kvartalu ove godine trajaće 18 mjeseci.

ŽPCG je 3. januara ove godine sa bankom potpisao Ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava u iznosu ne većem od 199,9 hiljada EUR za konsultatntske usluge, a u novembru prošle za nabavku elektro-motornih vozova vrijedan 13,55 miliona EUR.

Konsultantske usluge će, u skladu sa ugovorom koji je u ime ŽPCG-a tada potpisao predsjednik Odbora direktora, davati britanska firma Buz & kompani /Booz&Company Limited/, izabrana po javnom pozivu EBRD-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik